Muri Enikő

Enikő már 8 évesen tudta, hogy énekléssel szeretne foglalkozni, az volt az álma, hogy ez legyen majd a hivatása. Állhatatosságát híven tükrözi, hogy kemény munkával az X-Faktorban ezüstérmeseként, az év női hangjaként végzett, hogy folyamatosan főszerepeket játszik az Operettszínházban és a Madách Színházban, ráadásul többszörös platinalemez tulajdonos is.

Enikő elkötelezett híve a természetvédelemnek, úgy gondolja, a legkevesebb, amit az ember a hétköznapokban megtehet, hogy odafigyel a szelektív hulladékgyűjtésre.

„A környezetvédelem fontosságáról mostanában sokat hallani, azonban újra és újra tenni kell, hogy megóvjuk a Földünket. Az aludoboz ráadásul közel 100%-ban újrahasznosítható, nem kevés tehertől óvva meg a környezetet, tehát, ha szelektíven gyűjtjük azokat, kis odafigyeléssel is sokat tehetünk” – mondta Enikő.

DJ Free

Ha szereted a club és disco zenét, akkor már szinte biztosan buliztál Béresy Ferenc, vagyis Dj Free, hazánk egyik legismertebb DJ-ének dübörgő ritmusára. DJ Free nemcsak a legnagyobb hazai klubban keveri már egy évtizede a jobbnál jobb zenéket, de a legismertebb hazai rádiókban is találkozhatsz a mixeivel.

Azért csatlakozott idén is a DOBD BE MAGAD kampányhoz, hogy tovább népszerűsítse a szelektív hulladékgyűjtést és az aludobozok újrahasznosítását, mert úgy gondolja, legfőbb ideje, hogy az emberek végre ne csak a táncparketten mozogjanak, de dobják be magukat a környezetvédelem érdekében is.

“DJ-ként és showmanként a legfontosabb feladatom, hogy hallgatóságomat mozgásra bírjam, és garantáljam, hogy mindenki jól érezze magát. Ugyanakkor, ha vége a bulinak, nem lehet nem észrevenni a hátramaradó hulladékot, ideértve az üres aludobozokat is: ezeknek nem kell a kukában végezniük, hiszen szelektíven is gyűjthetjük őket. Manapság a környezetvédelem menő dolog, ezért gyűjtsük szelektíven az aludobozokat is!” – mondta DJ Free.

Aranyosi Péter

Péter a tanári pálya helyett választotta inkább a kabaré világát. A diploma megszerzése után kezdő éveit a Rádió Kabarénál töltötte, majd Fábry Sándor showja indulásakor felkérte asszisztensnek. Közben megalakult a Duma Színház is, az országos ismertséget a Showder Klub hozta meg számára. Azóta már számos önálló estet is láthattunk tőle.

Tanárként és két kisgyermek apukájaként pontosan tudja, hogy a példamutatás a legfontosabb a helyes viselkedés átadásában. Ismertségét ezért is használja fel arra, hogy minél többekhez eljusson, milyen fontos a szelektív hulladékgyűjtés, környezetünk megóvása.

„Mindig azt kérik tőlem, hogy mondjak valami vicceset, ez legtöbbször sikerül is. Azonban a környezetünk védelme komoly dolog, az aludobozok visszagyűjtésével sokat tehetünk, arról nem is beszélve, hogy az alumínium értékes alapanyag” – mondta Péter.